17.09.2014 г.

Промяна в движението за дните на панаира

Концерт и военен ритуал в Деня на Независимостта в Стара Загора

Тази година традиционният есенен панаир в Стара Загора ще се проведе в периода от 20 септември до 3 октомври и ще бъде разположен на ул. „Иван Вазов" - в отсечката от ул. „Радецки" до ул. „Хан Аспарух", както и по ул. „Радецки" - в участъка източно от пресечката с ул. „Иван Вазов".
С оглед осигуряване на безопасността на движение на моторните превозни средства и предотвратяване възникването  на пътно-транспортни произшествия по време на провеждането му, кметът на Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед да бъде спряно движението в района.
За времето от 9 ч. на 18 септември до 22 ч. на 3 октомври. ще бъде спряно движението  на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по ул.“Иван Вазов“, в участъка от ул.“Августа Траяна“ до ул. „Хан Аспарух“, като движението се осъществява по обходни маршрути. За посоченото време и място ще бъде подменена вертикалната пътна сигнализация.
Община Стара Загора организира програма за тържественото отбелязване на 106 – та годишнина от обявяването на Независимостта на България на 22 септември 2014 г. /понеделник/.
Тържественият общоградски ритуал за поднасяне на венци и цветя ще започне в 10.30 ч. пред „Паметник на загиналите във войните старозагорци" в парк „Александър Стамболийски". В ритуала ще участват почетен караул и знаменна група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общински духов оркестър. Тържествено слово за празника ще произнесе кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
От 11 ч. в парк „Александър Стамболийски“ започва празничен концерт, посветен на празника, на Ансамбъл за народни танци и песни „Зорница“ при НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ гр. Стара Загора, а  по същото време на площада пред сградата на Общината ще се представи с празнична програма Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар