12.02.2013 г.

Нибелунги отмъкнаха „Грамито” на Александрина Пендечанска

Александрина Пендачанска беше кандидат за "Грами" със записа на операта "Агрипина" от Хендел, в която изпълнява централната роля. Обаче победи записът на "Дойче грамофон" на "Пръстенът на Нибелунгите" от Вагнер. Така коварните нибелунги отмъкнаха приза на нашето момиче.
Останалите участници имаха късмет, през 2012-а Адел не издаде нов албум - така че след предишния тираж на "Грами", доминиран от пухкавата британка, този път останаха статуетки и за други. Все пак Адел не е капо - тя взе приз за най-добро изпълнение на живо (Set Fire to the Rain в "Роял Албърт хол") на церемонията в Лос Анджелис. А и тая година ще спечели "Оскар", така че няма какво да я мислим.
Инди-рок триото "фън." - което държи името да се изписва с малка буква и точка - спечели "Грами" за най-добра песен с хита си We are young, а също и за най-добър нов изпълнител. "Ако това се излъчва на HD, всички могат да видят лицата ни и че ние не сме много млади", каза лидерът на групата Нейт Ръш, предизвиквайки смеха на публиката. Групата е на 5 години, а Ръш е в бранша от 12, а но едва сега попадат в полезрението на масовия слушател. Запис на годината е Somebody That I Used To Know на Готие. Най-добрият албум е Babel на британската група Mumford & Sons, а "Блек кийс" спечелиха за рокпесен и рокалбум - съответно с Lonely Boy и El Camino. Рави Шанкар получи посмъртна награда за най-добър диск с уърлд мюзик.
Церемонията в Лос Анджелис премина при засилено полицейско присъствие и забрана за прекомерно разголване на сцената. На живо пяха Джъстин Тимбърлейк, Елтън Джон, Maroon 5, Бруно Марс, Риана, Стинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар