7.02.2013 г.

Комисар Алексиев награди ученици за доблестна постъпка


Директорът на ОД на МВР-Стара Загора ст.комисар Алекси Алексиев отличи тази сутрин с грамоти за доблестна постъпка петимата деветокласници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер“ в Стара Загора – Димитър Люртов, Валентин Желев, Мирослав Колев, Тонимир Стоянов и Антонио Николов, които намериха и предадоха в полицията намерените от тях на паркинг в центъра на града 1646 лева.
Ст.комисар Алексиев се обърна към петимата ученици и техните учители, които също присъстваха, със следните думи:
„Поканих тези момчета, за да им засвидетелствам своята признателност като директор на ОДМВР – Стара Загора, и да им благодаря за доблестната постъпка. Фактът, че веднага след намирането на тези пари момчетата са отишли в Районното управление и са върнали сумата, говори за техните морални устои, възпитание и за гражданската им позиция. В днешните времена, в които ни залива негативна информация, тази постъпка е израз на това, че не всичко е загубено в България и че расте поколение, което ще избави България от кризата, в която се намира
Директорът на ОДМВР увери учениците, че постъпката им е изключително правилна. „Тези събития, които се случват сега с вас, ще ви останат за спомен в живота и ще можете да ги давате за пример и на вашите деца един ден, които следва да възпитате така, както родителите ви са възпитали вас самите. Постъпката ви е пример за всички как би трябвало да се постъпва в такива случаи и да бъдем съпричастни към проблемите на другите хора и тяхното нещастие“ – допълни ст.комисар Алексиев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар