12.02.2013 г.

През септември "Цирк дю солей" отново ще ни гостува

След големия успех на Saltimbanco - първото шоу на "Цирк дю солей", представено у нас преди година, трупата пристига с друга своя продукция. Спектакълът Alegria е игран пред повече от 10 милиона зрители по света. Той ще има пет представления в "Арена Армеец" - на 20, 21 и 22 септември (петък, събота и неделя), като в почивните дни шоуто ще се играе по два пъти. Билетите, на цени от 40 до 110 лева, вече са в продажба.
"Циркът на слънцето" не е точно цирк, а по-скоро смесица от това изкуство с вариете, модерен танц, акробатично шоу и сюрреалистичен филм. Негов основател е канадският милиардер Ги Лалиберте - бивш уличен циркаджия огнегълтач. През 1984 г. той основава трупата само с 20 артисти, а днес е летял дори в Космоса като турист. За компанията му Cirque Du Soleil, базирана в Монреал, работят над 5000 души, от които 1300 излизат на сцената.
Спектакълът в бароков стил Alegria включва 55 акробати и музиканти от 15 националности, а заглавието е испанска дума за "въодушевление, веселие, ликуване". Пламтящи ножове, синхро-трапец и скокове от трамплин са само част от номерата, които ще бъдат показани сред характерните за цирка пищни декори и костюми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар