13.02.2013 г.

Тото Котуньо и „Червената армия” откриха Сан Ремо


С подигравки с Берлускони и други политици и със съветската естрадна песен "Вечери в Подмосковието", изпълнена от Тото Котуньо и хор на Червената армия, в Сан Ремо започна най-старият и най-престижен певчески фестивал в Италия.
Известният изпълнител на пародии Маурицио Кроца представи всички водещи политици в Италия, в това число и бившия премиер Силвио Берлускони, но вместо ръкопляскания беше освиркван.
Публиката в театър "Аристон" очаква не политика, а празник на песента, посочва московската държавна агенция ИТАР-ТАСС. Единственото, което не се мени от едно издание на фестивала до следващото, е музиката, пишат кореспондентите.
Началото беше поставено с музика от операта "Набуко" на Джузепе Верди, чиято 200- годишнина от рождението през 2013-а се чества в целия свят.
След това дойде голямата изненада, защото на сцената излезе Тото Кутуньо, на когото бе връчена почетната награда за професионални постижения и успешна кариера.
Котуньо изпя своята знаменита песен "Истински италианец", която за пръв път е била 
изпълнена в Сан Ремо преди 30 години.
След това на руски език той изпя и "Вечери в Подмосковието" (Подмосковные вечера) заедно с хор от Ансамбъла на Съветската армия.
В конкурса на звездите се състезават 14 признати певци, а в друг конкурс - осем изгряващи звезди.
Всеки изпълнява по две песни, а публиката в залата и телевизионните зрители, обикновено около 10 милиона, избират посредством интерактивно гласуване най-харесваната композиция, която продължава участието си.
Водещ на концертите тази година е популярният журналист Фабио Фацио.
Карла Бруни е една от специално поканените гости-звезди. Бившата първа дама на Франция ще представи песни от новия си албум, който ще бъде пуснат в продажба на 1 април.
Сред другите гости са Андреа Бочели, диригентите Даниел Баренбой
н и Даниел Хардинг, топмоделът Бар Рафаели, бившият футболист Роберто Баджо.
Победителят от Сан Ремо 2013 ще бъде обявен в събота
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар