28.03.2011 г.

София филм фест гостува в Стара Загора

За втора поредна година старозагорските киномани ще станат съпричастни към най-новите тенденции на световното, европейско и българско кино от 5 до 10 април. Цената на билетите е 4 лева. Те ще могат да видят най-добрите международни авторски ленти за последната година според 15-ия Международен София Филм Фест, заемащ достойно място в топ 50 на международните филмови фестивали в света.
Общо тринадесет игрални и четири късометражни филма ще се завъртят за шест дни в Promax Cinema (бившето кино Комсомол). Откриването на фестивала е с чисто новото българско предложение Лора от сутрин до вечер на Димитър Коцев-Шошо. Другите родни филми, които присъстват в програмата са дебютните „Аварийно кацане” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов (с участието на любимеца на старозагорската театрална публика Фори Недков), TILT на Виктор Чучков-син и документалният „Манчестър Юнайтед от Свищов” на Стефан Вълдобрев. Селекцията на късометражните програми OK Shorts включва премиерния „Втори дубъл” на Надежда Косева и е от филмите – победители в Клуж, Сараево и Истанбул. Продължава традицията всички български филми на фестивала да бъдат представени лично от творците.
В работата си над лентата „Ако искам да свиря, аз свиря”, търсейки максимална автентичност, режисьорът Флорин Шербан използва актьорски състав изцяло от криминално проявени. Лентата е отличена в Берлин с наградата на журито за режисура. В афиша присъства и носителят на Златна мечка за 2010 – турската продукция „Мед”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар