10.03.2011 г.

Мейдън и Алис Купър идват през юни

"Айрън Мейдън", Алис Купър и "Слипнот" са сред групите, които ще дойдат на провеждащия се за втора година фестивал "Сонисфиър". Организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт" разкриха, че този път рок събитието ще продължи само един ден - 21 юни, като мястото на концерта е Националният хиподрум в Банкя
Този път обаче рок събитието ще продължи само един ден, а мястото на концерта е Националният хиподрум в Банкя.
Билетите ще бъдат на цени от 90 до 150 лв, като къмпинг билетите (за палатка, каравана или кемпер) са по 20 лв. Те могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим" (Еventim.bg).
Организаторите издават, че мястото на събитието ще бъде обособено и специално конструирано за фестивала.
Ще бъдат изградени трибуни и зони за максимално удобство на всички, които ще станат част от събитието.
Идеята е в София да бъде създадена и разработена локация, подходяща за провеждането на фестивали и мащабни събития, където да могат да се събират много хора, при перфектни условия и комфорт.
Подготовката на мястото за феста започва още на 15 март със строежа на паркинга и изравняване на терена. Където се налага, ще бъде направено ново тревно покритие.
Основани от басиста Стив Харис в средата на 70-те, "Айрън мейдън" вече са една от най-големите метъл надежди, когато издават своя трети албум The Number Of The Beast през 1982 г.
Циментирайки репутацията си на най-тежката банда на света, с непогрешимата фигура на талисмана на бандата Еди, който краси всяка обложка и тениска на групата, "Айрън Мейдън" създават свой собствен свят, в който фенове от всяка точка по земята, от различни култури, изповядващи различни религии и от различни социални сфери са добре дошли.
С българските фенове ще се срещнат "Слипнот", "Мастодон", "Алис Куупър" и "Апокалиптика".
Пионерите на ню метъла, носителите на "Грами" "Слипнот" винаги са вървели по своя собствен път още от 1995 г., когато се събират в един бар. Днес известни и признати в целия свят за уникалната музика, която правят, свиреп ню метъл, "Слипнот" смесват гняв и сурова агресия с проницателни текстове и красивите, чисти вокални линии на Кори Тейлър.
От своя страна Алис Купър има голям принос в оформянето на звука и имиджа на хеви метъла и почитателите му го възприемат като "първия, който вкарва хорър визията в рокенрола и чието поведение на сцена и умение да прави шоу винаги са променяли жанра".
"Мастодон" са една от най-интересните и важни нови банди от т.нар. "нова вълна на американския хеви метъл". От Атланта, Джорджия, основани през 1999 г., бандата се състои от басиста/ вокал Трой Сандърс, китариста/ вокал брент Хиндс, китариста Бил Келиър и на барабаниста Бран Дейлър.
Кариерата на музикантите от "Апокалиптика"  започва през 1996 г. с албума Plays Metallica By Four Cellos. От тогава те са издали шест албума и са популярни в целия свят. Последните два Apocalyptica (2005) и Worlds Collid (2007) влязоха сред първите десет в класациите на повечето европейски държави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар