16.03.2011 г.

Търг на творби на световни и наши художници организират в столицата

Пабло Пикасо, Анди Уорхол, Кристо и Жан Клод са малка част от авторите, чийто творби ще бъдат обект на търга, който галерия „Ракурси” организира на 23 март в хотел „Кристал Палас”. На аукциона ще бъдат предложени живописни и графични произведения на водещи български и чужди автори от 19, 20 и 21 век.
По-сериозните акценти в търга са картини на българските модернисти Жорж Папазов, Жул Паскин и Николай Дюлгеров. Значимостта на тези художници е оценена още през 20-те и 30-те години на ХХ век, когато тяхното творчество е в основата на западноевропейския модернизъм. Аукционната къща и този път ще предложи техни произведения, които иначе не се появяват на българския пазар.
В търга също са включени творби на емблематичните български класици Никола Михайлов, Бенчо Обрешков, Марио Жеков, Давид Перец, Иван Ненов, Анастас Стайков, Стоян Венев, както и автори, творили в по-ново време – Димитър Казаков – Нерон, Атанас Яранов, Дечко Узунов, Генко Генков, Георги Баев.
Две графични произведения на Албрехт Дюрер и Рембранд ван Рейн са изключително събитие за българския художествен пазар.
Съвременното българско и световно изкуство е представено от творби на Димитър Буюклийски – Мичи, Димитър Войнов, Едмонд Демирджиян, Енчо Пиронков, както и графични работи на Виктор Вазарели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар