8.03.2011 г.

Масларова се сравни с Георги Димитров

В Софийски градски съд трябваше да започне процеса срещу бившия министър на социалната политика Емилия Масларова. Делото бе отложено поради нередовно призоваване на свидетел.
Настоящата депутатка от „Коалиция за България“ е обвинена в присвояването на 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.
Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирмата „Стара Загора 2007” и техен помагач са присвоили 11-те милиона от отпуснати 18 805 006 лв. за ремонта на сградата.
Престъплението е извършено в периода от ноември 2007 г. до май 2009 година, според обвинението.
За да могат да бъдат присвоени парите, след превеждането им по сметката на фирмата изпълнител, те били отклонявани чрез неверни счетоводни документи.
Масларова сравни делото срещу себе си с Лайпцигския процес – тя била присвоила 11 млн. лв., колкото Георги Димитров е запалил Райхстага.
Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско. Последно тя бе избрана за депутат в Хасковския избирателен район, тъй като поради скандалите около ремонта на сградата в Стара Загора нейната кандидатура в Старозагорско бе сметната за неподходяща от мнозинството от активистите на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар