14.03.2011 г.

"Буена Виста" идва с четирима ветерани, водени от легендата Портуоно

Оркестърът "Буена виста соушъл клъб" и автентичният вокал на първата формация - Омара Портуоно пристигат за концeрт в София на 22 юли 2011 г., за да зарадват почитателите на кубинската музика.
Събитието ще се състои в зала 1 на НДК, а билетите са на цена от 45 до 90 лв. и ще могат да се купят в мрежата на "Тикетстрийм" (Ticketstream.bg) и Билетен център в НДК, съобшават организаторите "Лауд концертс".
Призната късно, както и колегите й за велика певица, тя е определяна за "кубинската Едит Пиаф". По света никой не беше чувал за нея и за другите вече твърде възрастни кубински музиканти, открити и популяризирани от американеца Рай Кудър и германския кинорежисьор Вим Вендерс.
Чаровна, темпераментна и усмихната - 81 годишната звезда продължава да радва публиката с феноменалното си приъсъствие на сцената.
През 50-те години се прочува в Куба, по-късно - в страните от социалистическия лагер като "Куин ъф филин" (Queen of filin, като filin от англ. feeling, стил близък до вокалния джаз с боса нова елементи), с умението си да направи от всяка фраза произведение на изкуството.
В България Омара Портуондо пристига с оригиналния Oркестър на Buena Vista Social Club, в който свирят четирима от ветераните на световно известната формация.
Това са тромпетиста Guajiro Mirabal, виртуоза Barbarito Torres, Jesus “Aguaje” Ramos (тромбон) и китариста и кийбордист - Manuel Galbán. До тях достойно застават и младите, изключително талантливи - Carlos Calunga (вокал) и Rolando Luna (виртуозен пианист). В България на сцената ще стъпят общо четиринадесет души, а сред тях ще грее неповторимата Омара Портуондо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар