15.03.2011 г.

Мнимият лекар в Стара Загора влязал в университет с двойки

Мнимият лекар от старозагорската циганска махала „Лозенец” влязал в университета с двойки. Това споделиха хора, които заедно с него са участвали в кандидатстудентската кампания. Евгений Коцев също така излъгал, че е работил за неправителствената организация „Свят без граници”, въпреки че единствената връзка с нея е, че той се е изследвал в една от кампаниите на сдружението. „Свят без граници” работи по програми за превенция на социалнозначими заболявания сред ромското население. Той следвал в Тракийския университет за медицинска сестра, но твърдял, че е завършил медицина в Русия и се представял за общопрактикуващ лекар.
„Много увредено е сърцето, с изявена тромбоза и още куп болести, които биха довели до летален изход. Карцином на бъбреците обаче не е открит.“ Това обобщиха патоанатомите от МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ след аутопсията на 77-годишния старозагорец Д.А., лекуван от мнимия доктор Евгений Коцев от ромския квартал „Лозенец“.
Възрастният мъж беше приет в МБАЛ „Киркович“ в тежко състояние и остра бъбречна недостатъчност на 28 февруари т.г. и почина на 5 март т.г.Още на 28 февруари срещу Коцев бе образувано досъдебно производство в Районна прокуратура в Стара Загора за практикуване на медицинска дейност без необходимата квалификация. Престъплението е по чл.324, ал.3 от НК. След смъртта на възрастния мъж, лекуван от фалшивия доктор, е образувано и второ досъдебно производство по чл.123 от НК, вече в Окръжна прокуратура, за причинена смърт по непредпазливост. Изяснява се дали с лечението Евгений Коцев е причинил смъртта на стареца.
Коцев, който в момента е под домашен арест, споделил, че никой не го е уведомявал за резултатите от аутопсията на лекувания от него пациент, но той не се чувствал виновен за смъртта му. В махалата говорели, че имал рак на бъбреците. Тези дни го търсили от София (вероятно от неправителствена организация), за да му предлагат безплатен адвокат – защитник в предстоящите дела. Мнимият доктор се похвалил, че в негова защита от признателни пациенти вече са събрани над 1000 подписа. В негова подкрепа са се обявили и някои от евангилистките църкви в района на циганската махала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар