5.01.2011 г.

Любен Дилов-син ще сподели своeто „FaceБуки“ със старозагорци

„Ентусиаст“ и книжарница „Хермес“ организират среща с читатели в Стара Загора

8 януари 2011 г., Стара Загора. След редица участия в София, Бургас, Ямбол и Пловдив, в началото на 2011 г. Любен Дилов-син ще зарадва и почитателите си от Стара Загора. Kнижарница „Хермес“ организира среща с читатели във фоайето на Mall Galleria, ет. 3 срещу книжарницата, от 17:00 ч.
Поводът за срещата, разбира се, е последната му книга „FaceБуки“, която излезе през октомври миналата година от „Ентусиаст“ в два варианта - с твърда и мека подвързия. В нея, като истински колекционер и провокатор на настроения, Дилов събира постинги и реплики от глобалната социална мрежа, а „сюжетът“ на книгата се развива на личната му страница във Facebook. Така от една обикновена „стена“ за съобщения, Luben Dilov-junior се превръща в любимо място за над 25 000 абонати с 50 000 уникални посещения дневно.
Вицове, графити, статии, коментари и всякакви забавни щуротии са миксирани по уникален начин във „FaceБуки“, като най-интересното е, че книгата се „ъпдейтва“ до последно – последната публикация в нея е от 14 октомври, когато „FaceБуки“ е вече на пазара. Освен нестандартните публикации на Любен Диов-син от страницата му в социалната мрежа са поместени и негови черно-бели фотографии от специално направена за книгата фотосесия на Венета Тилева.
„Не знам какво се е получило от проекта, без коментарите и отговорите под постингите. Реших да не ги включвам, защото няма как да попитам всички посетители на страницата ми дали са съгласни и техните мисли да се появят в книгата. Знам само, че в момента хилядите прочитания всеки ден на тези текстове ги превръщат в нещо, което не съм сигурен, че е мое“, споделя Любен Дилов-син за книгата си FaceБуки“. Интересен е и изборът на заглавие „Азъ, Буки, Веди, Глаголи, Добро, Есть”, което носи имената и знаците на първите шест букви от глаголицата, преплетени със символа на новите комуникационни средства за общуване в лицето на глобалната социална мрежа Facebook.

Няма коментари:

Публикуване на коментар