14.01.2011 г.

Искат импийчмънт на председателя на Об.С в Стара Загора

Извънредната сесия, на която ще стане ясно дали Тенчо Руканов ще запази поста председател на Общинския съвет, ще се проведе на 20 януари. За отстраняването на Тенчо Руканов са необходими 26 гласа.
Подписката за отстраняването му вече е депозирана в деловодството. Документът е подкрепен от 17 общински съветници.
Пет са мотивите за отстраняването на Руканов: несъгласие с недемократичния авторитарен и уронващ престижа на институцията начин, по който се водят заседанията на Общинския съвет; толериране на изпълнителната власт и осигуряване комфорт на кмета; избирателно внасяне на материали, в услуга на общинска администрация, а не в интерес на гражданите; неизпълнение на голяма част от приетите програми за работа; използване на служебното положение за манипулация и системно противопоставяне на други общински съветници.
Пред Дарик Тенчо Руканов заяви, че не се притеснява от извънредната сесия.
"Стара Загора не заслужава да има толкова слаб председател. Гласуването е тайно и въпреки това не очаквам общински съветници от ГЕРБ да гласуват за отстраняването на председателя. Те не го харесват, но нямат достатъчно смелост да изразят това, което мислят", коментира Светломир Желязков от Нова сила.
Според общинския съветник Румен Димитров от ДСБ в момента няма смисъл да се създава напрежение в Общинския съвет, тъй като има достатъчно работа.
Една от евентуалните кандидатури за председателското място е на Дамян Георгиев.
Пред Дарик Георгиев категорично заяви: "Дори да бъда предложен, ще си направя отвод!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар