11.01.2011 г.

ПРО.БГ е мъртво, роди се бТВ Екшън

От началото на годината бе спряно ефирното разпространение на бившата ТВ2, съобщава AllMedia.bg. От 22 януари стартира бТВ Екшън, пети канал на бТВ.
В края на 2010 г. се преустанови излъчването на актуални предавания и новини. Повечето служители на ПРО.БГ бяха уволнени, няколко репортери са на пробен период в бТВ Новините.
Крайната мярка е в следствие на ниския рейтинг на ПРО.БГ- около 2%, по данни на Gfk Audience Research Bulgaria. През февруари ви съобщихме, че двама американски медийни магнати се договориха за преминаването на бТВ към CME (Central European Media Enterprises). Роналд Лаудер придоби бТВ от News Corp. на Мърдок.
През май генералният директор на ПРО.БГ- Яна Иванова, сега мениджър на bTV Media Group, заяви пред студенти по журналистика от УНСС, че петте канала на СМЕ- бТВ, бТВ Комеди, бТВ Синема, ПРО.БГ и Ринг.БГ няма да се ребрандират. Според нея щеше да се съкрати само персонала от администрацията, който се дублира в двете политематични телевизии. Дори говори за създаването на ситком на ПРО.БГ.
През лятото Люба Ризова стана директор на актуалните предавания ПРО.БГ, което я превърна в шеф на новините на двете медии. През август новините на бившата ТВ2 се преместиха в 20.00ч. с цел конкуриране на „По света и у нас“ на БНТ 1. Твърдата аудитория на държавната телевизия обаче продължи на натиска единицата на дистанционното. „Новият канал” е ориентиран към мъжката аудитория, защото в програмната схема са включени основно футболни мачове, спортни събития, игрални и документални филми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар