10.01.2011 г.

Второ РПУ в Стара Загора вече работи с граждани

Второ РУ "Полиция" вече разполага с необходимия щат и оборудване, и от днес 10 януари неговите 122 служители ще започнат за изпълняват своите функции по опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и административното обслужване на над 80 000 граждани от Стара Загора и 29 села в общината.
Новото управление ще обслужва районите западно от ул. "Хаджи Димитър Асенов" (за града), в т.ч. отдалечените от центъра квартали "Железник", "Три чучура", "Три чучура - север" и кв. "Три чучура - юг", "Казански", "Лозенец", "Македонски" ("Чомлека"), "Дъбрава" и Студентски град. В тази част на града са концентрирани множество институции, търговски обекти и заведения за развлечение и хранене, почти всички големи лечебни заведения ( в.ч. болничния комплекс - включващ МБАЛ, университетска болница и четири диспансера на територия от 150 дка). В обслужвания от новото полицейско управление район се намират и градският стадион "Берое" с прилежащите му спортни съоръжения, любимият на старозагорци парк "Аязмото" (западно от алея "Митрополит Панкратий"), социални домове и много училища, както и най-голямото учебно заведение на територията на областта - "Тракийски университет". Второ РУ "Полиция" ще се грижи за опазване реда и законността в южна индустриална зона (западно от бул. "Патриарх Евтимий" и кв. "Кольо Ганчев") и вилните зони "Седми километър" и "Черния мост". В района на обслужване влизат и населените места западно от път І-5 (Казанлък - Стара Загора - Димитровград): с. Богомилово; с. Малка Верея; с. Лясково; с. Старозагорски мин.бани; с. Борилово; с. Пряпорец; с. Ново село; с. Сулица; с. Остра могила; с. Казанка; с. Сладък кладенец; с. Пъстрово; с. Лозен; с. Кирилово; с. Елхово; с. Калояновец; с. Арнаутито; с. Михайлово; с. Самуилово; с. Воденичарово; с. Ракитница; с. Еленино; с. Християново;
с. Петрово; с. Маджерито; с. Памукчии; с. Ловец; с. Борово.
От 8.30 ч. на 10 януари гражданите вече ще могат да търсят услугите на новото РУ "Полиция" - да подават сигнали за престъпления и нарушения на обществения ред, да се срещат с полицейския си инспектор и да ползват услугите на Центъра за административно обслужване за издаване на лични документи и разрешения за придобиване, носене и съхранение на оръжие. Служителите от звено "Български документи за самоличност" ще обслужват гражданите от района с работно време от 8.30 до 17.30 ч., а звеното "Контрол на общоопасните средства" ще приема граждани вторник, четвъртък и петък от 8.30 до 11.30 и от 13.30 до 16.30 ч.


Няма коментари:

Публикуване на коментар