3.01.2011 г.

След падането на Берлинската стена искат да вдигат дувари с Турция

Ден след като гръцките власти обявиха, че планират да построят стена на 200-километровата сухопътна граница с Турция, в опит да се реши проблемът с нелегалните имигранти, подобен призив дойде и от нашата страна.
Отправи го ПП "Общество за нова България". "Ние, като политическа партия, загрижена за сигурността на цялото европейско пространство, продължаваме да настояваме за изграждане на защитна стена на българо-турската граница, която да спре нарастващия брой нелегални емигранти, контрабанда и незаконен трафик", се казва в позиция на партията.
"Югоизточната граница на страната е външна граница, която разделя ЕС от Азия. В този смисъл тя е изключително важна за сигурността на европейското пространство. Нейната роля е и символна за това как Европа гарантира и охранява сигурността на своите европейските граждани", пише още в документа.
От партията предупреждават, че ако България не се включи в проекта, и Гърция изгради защитна стена без нас, страната ни и ЕС са заплашени от хуманитарна катастрофа.
"На принципа на най-малкото съпротивление целият поток от нелегални емигранти ще се пренасочи към българската граница", смятат от "Общество за нова България".
Намеренията на гръцките власти са да построят стена на 200-километровата сухопътна граница с Турция, за да се защити от нелегалните имигранти. Подобни прегради има и на американо-мексиканската граница и в Израел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар