25.01.2011 г.

Започна наддаването за антиоскарите –“Златните малинки”

Станаха ясни най-лошите филми, номинирани за антинаградите "Златни малинки" (Golden Raspberry Award№ или Razzie). Най-зле през 2010 г. са били "Последният повелител на въздуха" на М. Найт Шаямалан и третата част на сагата "Здрач". Всеки от тях има по девет номинации, включително в категориите за най-лош режисьор и филм на годината. Никол Пелц, изиграла Катара, в "Последният повелител на въздуха" пък претендира за най-слаба поддържаща актриса. Там са още двама нейни колеги от филма - Дев Пател и Джаксон Ретбоун. Той е с "двойна" номинация - втората пък е и заради ролята му във филма "Здрач: Затъмнението".
Втората част на "Сексът и градът" също събра порядъчен брой освирквания на критиците. Освен че "ще се бори" за статуетката на най-слабата лента, легендарната Лайза Минели е номинирана за най-лоша поддържаща роля, а цялото каре дами в главните роли, за най-слаби актриси. В добавка филмът има още четири номинации, в това число за режисьор и актьорски състав. Сара Джесика Паркър едва ли се е надявала на "Оскар", но със сигурност не си е мислела, че ще има такава богата реколта от "Златни малинки".
Други филми, претенденти за наградата "най-лош филм" за годината са "Ловецът на глави" и "Вампирско засмукване".
Струващият 90 млн. долара филм на Андрей Кончаловски "Лешникотрошачката и плъхът крал" пък е номиниран за награда в новоучредената категория "убиващи очите 3D ефекти" и според критиката има всички шансове да стане неин пръв носител. Ще припомним, че в него ролите озвучават Филип Киркоров и Алла Пугачова.
Наградите "Златни малинки" се връчват от 1981 г. насам като церемонията традиционно е в Лос Анджелис, но ден преди раздаването на "Оскарите".

Няма коментари:

Публикуване на коментар