19.11.2015 г.

CONCERTO ANTICO с празничен концерт в катедралата „Св. Йосиф” на 22 ноември

Музикантите отбелязват 330-годишнината от рождението на Бах


Музикантите от консорта за стара музика CONCERTO ANTICO Ви канят на своя празничен концерт в чест на покровителката на църковната музика св. Цецилия и 330 годишнината от рождението на Бах. Концертът ще се състои на 22 ноември от 19.15 часа в католическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.
Ана Иванова - цигулка, Марина Тодорова - цигулка, Катя Вълева - цигулка, Янко Маринов - чембало, Деян Иванов - обой, Ивайло Донков - тенор, Анна Куртенкова – сопран, Атанас Кръстев - виолончело, ще изпълнят произведения от Йохан Себастиан Бах, Георг Фридрих Хендел, Тарквинио Мерула, Антонио Вивалди.
Преди месец с концерта си „Бах и италианците“ те изпълниха камерна зала „България“ не само с публика, но и със стилната си музика.  Поради големия интерес CONCERTO ANTICO и съмишленици са подготвили своеобразен ремейк на програмата си, за да удовлетвори желанието на публиката и отбележи тържеството на покровителката на църковната музика св. Цецилия.
CONCERTO ANTICO и съмишленици ще зарадват почитателите си с изпълнението на Ивайло Донков (Гласът на България - 2013) на новооткритата Хенделова Gloria, впечатляваща не само с виртуозeн концертантен италиански стил, но и със зрялост на мелодическата изразност. Известният у нас и в чужбина виолончелист Атанас Кръстев ще ни завладее с бравурния сол мажорен концерт на Антонио Вивалди (RV 413). Младата Анна Куртенкова, ще представи Сватбената кантата на Бах - "Изчезнете тъжни сенки!" (Weichet nur, betrübte Schatten, BWV 202), думи, които самата св. Цецилия изрича не веднъж в молитвите си към Бог. 

Всички, които имат желание да се приобщят към знанието за стара източна и западна музика, могат да се включат в безплатния курс по визатийска нотация и грегорианика, който се провежда всяка неделя от 14:00 ч. За повече информация вижте фейсбук страницата на групата: https://www.facebook.com/groups/544090605602093

Няма коментари:

Публикуване на коментар