26.11.2015 г.

Новият роман на Никълъс Спаркс „Виж ме” излиза предпразнично с логото на ЕРА

Никълъс Спаркс подготви новия си роман съвсем на време, за коледните празници! „Виж ме” излиза в последния ден на ноември от издателската листа на ЕРА. Преводът е на Емилия Карастойчева, а художественото оформление на корицата е дело на  Димитър Стоянов-Димó.
Това ще е тринадесетият роман на Спаркс, с който издателството ще зарадва многобройните му читатели у нас. В началото на следващата година се очаква и екранизацията на „Изборът”.

За книгата:
Колин Ханкок дава най-доброто от себе си, за да избяга от сянката на мрачното си минало и да върви по правия път. Работа, учене, тренировки – това е всичко, от което има нужда, за да стои далеч от неприятностите. Последното, което търси, е сериозна връзка.
Мария Санчес е образец на общоприетата идея за успех – тъмнокоса красавица с безупречно професионално досие на адвокат в престижна кантора. И все пак, Мария бяга от болезнени спомени, които са я прокудили обратно в родния град.
Случайна среща в една дъждовна нощ променя житейските пътеки, по които и двамата са поели. Предизвиквайки всички предразсъдъци и първоначални впечатления, които имат един за друг, любовта неусетно се настанява между тях. И те дори се осмеляват да мечтаят за бъдеще заедно… До мига, в който миналото ги връхлита.
Мария и Колин ще бъдат подложени на изпитания. Дали демоните от миналото ще разрушат крехката им връзка? Или любовта ще ги запази и в най-мрачния им час?

Хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс вярва, че всеки обикновен човек има своята необикновена история. А той най-добре от всички умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – разтърсващи, вълнуващи, дълбоки.

Под логото на ЕРА вече са издадени тринайсет романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама”, „Моят път към теб”, „Светлинка в нощта“, „Дарът на светулките“, „Най-дългото пътуване“, „Изборът“ и „Виж ме”.
На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите на неговите романи.

За автора:
Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика.  Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.

Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар