3.11.2015 г.

Рекорден брой участници на конкурса „Веселин Ханчев”

Рекорден брой стихове събра тази година ХХХII-то издание на Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" в Стара Загора. Поща в рими са изпратили 150 участници от 72 населени места в страната, както и от Испания и Виена и Австрия. Сред кандидатите за наградата т.г. са 39 момчета и 111 момичета.
Наградите ще бъдат връчени на 6 ноември /петък/ 2015 г. в Регионалния исторически музей - Стара Загора, на IV-то експозиционно ниво от 18:30 часа.
Конкурсът се организира от Община Стара Загора, Библиотека „Родина" и къща музей „Гео Милев". Организаторите припомнят, че в ХХХI-то издание през 2014-а година е имало 103 участници. Първата награда - статуетка „Златното яйце" и отпечатване на дебютна стихосбирка журито в състав - Георги Господинов, Силвия Чолева и Иван Ланджев присъди на Боряна Нейкова от София.
Година по-късно нейната първа стихосбирка "Където за кратко е имало куче", ще бъде представена в Стара Загора минути преди официалното обявяването на новите лауреати на наградата. Те ще бъдат обявени от жури в състав Петър Чухов, Яница Радева и Иван Ланджев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар