17.11.2015 г.

НАП разиграва лотария с касов бон, местното ВиК опрощава такси за забава

По Коледа стават чудеса, и това е видно от две кампании – национална на НАП и регионална на ВиК Стара Загора.

Национална лотария с касови бележки започват от приходната агенция. Целта е да се повиши данъчната култура на хората и да се упражни граждански контрол над сивия сектор. Старозагорска област е една от първите в страната по подаване на сигнали за неиздаване на бележки, информира началникът на офиса на НАП в Стара Загора Георги Йорданов. По думите му, в национален мащаб, едва 30% от гражданите изискват касов бон.
В продължение на една година от НАП ще подарят 52 смарт телефона - всяка седмица, 12 смарт телевизора - всеки месец и веднъж годишно - лек автомобил. Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен на 20 декември в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ 1, между 9 и 10 часа.
В Националната лотария на НАП се участва с всяка касова бележка за покупка на стока или услуга, направена след 16 ноември. Необходимо е участниците да създадат профил в сайта: kasovbon.bg, като попълнят три елемента: дата, час и стойност на покупката. Колкото повече фискални бона има в профила на участника, толкова по-голям е шансът за награда.
От НАП обръщат внимание, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.
Националната лотария струва на Министерството на финансите 340 хиляди лева, но от приходната агенция очакват в хазната да постъпят допълнителни 18 млн. лева от ДДС.
Данъчните обявиха старта на националната лотария с касовите бележки на професионалния си празник.
 ВиК ЕООД Стара Загора обявява кампания за безлихвено плащане на задълженията към Дружеството и безплатна промяна на партида до края месец ДЕКЕМВРИ 2015 година.
Ако платите цялото си задължение в периода от 12.11.2015 до 31.12.2015 година, дължимите лихви за забавено плащане ще ви бъдат приспаднати от сметката.
Плащанията могат да се извършват във всички касови салони на Дружеството, а партидите могат да бъдат променяни във всички Центрове за работа с клиенти и управленията на Дружеството по райони.

За повече информация  www.wik-stz.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар