27.11.2015 г.

Коледното дърво в Стара Загора светва на 4-ти декември

Стара Загора грейва в Коледна премяна. Подготовката за очаквания празник е в ход, вече са поставени коледни декорации и стотици разноцветни лампички, които осветяват примамливо улици и паркове в централната част на града. Запалването на светлините на коледната елха в Стара Загора ще бъде на 4.12.2015 г., /петък/.
На сцена на площада пред общината артисти от Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавна опера- Стара Загора ще представят концерт-спектакъл под наслов „В приказния град“ с героите от „Вълшебникът от Оз“, „Котаракът в чизми“, „Вълкът и седемте козлета“, „Звездичко“, „Коледна звезда“, „Фолклорна магия“ и „Пинокио“.
В програмата участват и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас“,  малките таланти от Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука,  култура и изкуство –Стара Загора.
Те очакват малчуганите в 17.30 часа край коледното дърво, за да посрещнат заедно специалния гост на вечерта - Дядо Коледа с пълния кош с подаръци.
Коледните базари в областния град ще са разположени в общо 13 къщички. 7 от тях ще са позиционирани традиционно около шадравана в парк „Пети октомври“ ще има коледен базар със скара и вино, коледни сувенири и захарни изделия. Край музея на религиите ще се разположат магазинчета за коледна украса и подаръци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар