23.07.2014 г.

Дами от DELAIN и BATTLE BEAST ще подгряват концерта на SABATON в София

Бандите DELAIN и BATTLE BEAST ще подгряват шведската машина SABATON на концерта им в София на 28 януари 2015 година.
Това ще бъде първото гостуване на двете групи с женски вокали у нас.
DELAIN са холандска симфоник метъл банда, която е създадена през 2002 година от принудения да напусне (заради заболяване) Within Temptation Martijn Westerholt и чаровната Charlotte Wessels. Групата издаде своя четвърти студиен албум в началото на април тази година, а гост вокал в две от песните беше небезизвестния Marco Hietala (Nightwish, Tarot).
Организаторът от BGTSC обяви и BATTLE BEAST, които са хеви пауър метъл група от Финландия. BATTLE BEAST е създадена в Хелзинки през 2008 година и печели конкурса Wacken Metal Battle през 2010. Заключителният етап от конкурса се провежда на германския вестивал Wacken Open Air.
Следват награди, договори със звукозаписни компании и турнета с банди като Nightwish, Sonata Arctica, Powerwolf и UDO. Вторият албум на бандата, озаглавен „Battle Beast“, е номиниран в началото на тази година в категорията „The best Finnish metal album” на националните Emma-gaala awards.
Концертът на SABATON на 28 януари 2015 година в зала „Универсиада“ ще бъде от 19 часа. Той е част от турнето "Heroes on Tour", с което шведската банда представя поредния си много силен албум - „HEROES”.
Билетите за концерта са на специална цена от 40 лева в момента. Можете да ги купите на http://bgtsc.eu/sabaton/ и мрежата на EVENTIM в цялата страна.
При налични билети в дена на събитието (или на място в залата) редовната цена ще е 50 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар