3.07.2014 г.

Разширяват зелената зона за заралии и гости на града

Със заповед на кмета Живко Тодоров от 2 юли са определени нови близо 200 паркоместа за кратковременно платено паркиране на пътни превозни средства в “Зелената зона” на Стара Загора. 
Тя се разширява като границите й се определят:
на север от ул.”Августа Траяна”, на юг – от бул.”Славянски”, на  запад от ул.”Д-р Тодор Стоянович” и на изток от бул.”Св. Патриарх Евтимий”.
Улиците, площадите и паркингите, които са включени в границите на „Зелена зона”, са описани подробно в заповедта на кмета, която е публикувана на официалния сайт на общината. Местата ще бъдат обозначени с необходимите пътни знаци, пътна маркировка и указателни табели за условията за паркиране. Ще бъдат монтирани и нови апарати за самотаксуване.
Паркирането извън зоната за кратковременно платено паркиране ще се извършва при спазване на Закона за движението по пътищата.  Пътните превозни средства, паркирани на места с въведена забрана за паркиране и сигнализирани с пътни знаци и указателните табели, ще бъдат принудително отстранявани.Очаква се новите два автомобила за принудително отстраняване на автомобили, както и новият наказателен паркинг до СБА да започнат да действат от 1 август.
Целта на разширяването на „Зелената зона" е да се регулира движението на личните автомобили и градския транспорт, като се разтовари централната градска част и се осигури нормален достъп до търговски обекти, банки, зони за отдих и обществени заведения.
С това общият брой на платените места за паркиране в централната градска част става близо 1000.  За улеснение на автомобилистите е въведено и SMS-паркиране, чрез изпращане на съобщение, съдържащо държавния регистрационнен номер на автомобила, на кратък номер 1342. С един SMS се заплаща 1 лв. за 1 час престой в Зелена зона.
Режимът на паркиране е валиден в работни дни от 8.00 часа до 18.00 часа, а електромобилите и двуколесните превозни средства паркират безплатно на всички паркинги собственост на Община Стара Загора и обособените зони за кратковременно паркиране - „Зелена зона".

Няма коментари:

Публикуване на коментар