15.07.2014 г.

Търсят вещи от съветско време за римейка на "А утрините тук са тихи"

Авторите на новата екранизация на повестта "А утрините тук са тихи" на Борис Василиев молят жителите на Карелия да помогнат в окомплектоването на реквизита, съобщава пред ИТАР-ТАСС ръководителят на снимачната група Антон Евлашин.
Според него много вещи, необходими за снимките на филма, могат да бъдат намерени в гаражите и мазетата на местните жители и нямало никакъв смисъл да се превозват от архива на киностудия "Ленфилм". "За снимките са нужни маса, столове, релефни покривки, тапети, които не са употребявани, както и различна домашна посуда - кофи, канчета, мивки, стари стъклени чаши и вестници. Мнозина наричат тези вещи боклук, но на нас те ни трябват много. Хората, които помогнат с реквизита, освен че ще видят своите неща във филма, ще получат и благодарност от снимачния екип." - завършва Антон Евлашин. Снимките в Карелия ще започнат на 20 юли в местността "Гирвас", където ще са сцените с военния поход на главната героиня във филма, както и боя с немците. Снимките в републиката ще завършат на 10 септември.
Филмът ще бъде заснет от режисьорите Владислав Ряшин и Рената Давлетярова, които са и продуценти. Главните роли ще изпълнят Пьотр Федоров, Анастасия Микулчина, Евгения Малахова, Екатерина Вилкова, Андрей Мерзликин, Дария Мороз и др. Снимките ще завършат в края на есента, а премиерата е през пролетта на 2015 г. за 70-годишнината от победата във Великата отечествена война на СССР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар