14.07.2014 г.

Лекоатлетическия турнир „Самарско знаме” стартира на 19 юли

На 19 юли, след 21-годишно прекъсване, ще бъде даден стартът на Десетия международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме” в Стара Загора. Кметът Живко Тодоров и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов ще открият официално турнира на Стадион „Берое” в 18.30 ч. Първите стартове при спринтьорите на 100 м са от 19 ч. Очаква се в 10-тото издание на турнира да се състезават около 300 лекоатлети. Те ще мерят сили в 15 лекоатлетически дисциплини за мъже и жени, сред които бягане 100 м, 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м, троен скок, скок дължина и скок височина, тласкане на гюлле. „Самарско знаме“ ще е последен шанс за покриване на норматив за Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих през август.
Възстановяването на емблематичния за Стара Загора турнир стана възможно след като Община Стара Загора основно реновира през пролетта на миналата година лекоатлетическата писта на стадион „Берое”, която днес отговаря на всички изисквания за международни състезания. Средствата за ремонта - близо 2 млн. лв., бяха осигурени от републиканския и общинския бюджет. 
Подробна информация за програмата, състезателите и дисциплините е публикувана на сайта на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме www.samarskozname.com. Линк към него е достъпен и от страницата на Община Стара Загора – www.starazagora.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар