15.07.2014 г.

"Банско опера фест" започва на 29 август

Петият оперен фестивал под открито небе "Банско опера фест" започва на 29-и август от 20.30 ч. Тогава Държавна опера Русе ще представи балета "Жизел" по музика на Адолф Адам и либрето на Теофил Готие. Постановката и режисурата са на доайена на българския балет Петър Луканов, а в ролите ще са Весела Василева, Даниел Тичков, Светослав Маринов, Галина Христова и др.
Програмата в следващия ден на фестивала започва в 11.30 ч. със съвременен прочит на едноактната опера от Моцарт "Бастиен и Бастиена", поставена от Камерна опера Благоевград. Режисьор на постановката е проф. Павел Герджиков, а в нея участват солистите Теодора Петрова, Пламен Папазиков, Диан Георгиев, Гергана Янчева и оркестърът на Камерна опера Благоевград.
Във втората вечер на фестивала Държавна опера Русе ще представи легендарната "Трубадур" от Джузепе Верди под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и режисьорската работа на Асен Шопов. Солисти са Калуди Калудов, Димитрина Райчева, Александър Крунев, Даниела Дякова, Ивайло Джуров, Георги Мокриев и др.
Проявите ще бъдат на централния площад "Никола Вапцаров".

Няма коментари:

Публикуване на коментар