29.07.2014 г.

„Ремотекс” остава без работници, на 30-ти синдикати очакват среща с нов директор

„Работниците от „Ремотекс" все още са в „платен престой". Техният брой обаче все повече намалява. В момента те са неповече от 250 човека. Част от хората предпочитат да напуснат и да отидат на борсата.
Разговаряли сме с представителя на новия собственик, който ни увери, че на 30 юли е насрочено заседание на Съвета на директорите. На него трябва да бъде избран новият изпълнителен директор. Когато той стане ясен ще поставим пред него въпросите си за бъдещето на предприятието и за неизплатените заплати", обясниха от радневското КНСБ.
Работещите в ремонтното предприятие не са получавали своите възнаграждения от февруари 2013 г. На няколко пъти те организираха протести, водиха преговори с министри и премиера Пламен Орешарски.
Министърът на икономиката и енергетиката в оставка Драгомир Стойнев дори изяви готовност предприятието да бъде закупено от държавата. Сделката обаче пропадна след назначена проверка на актуалното състояние на „Ремотекс". В средата на юни стана ясно, че предприятието има и нов собственик - гръцкият гражданин Йоаннис Геофкос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар