22.07.2014 г.

Йосиф Кобзон стана „жертва” на войната в Украйна

Трима руски дейци на културата - Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Алла Перфилова, бяха поставени в черния списък с решение на министъра на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевич, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на дипломатическото ведомство в Рига.
Местни медии съобщиха, че някои звезди от руската естрада, планиращи да участват в международния конкурс за млади изпълнители на поп музика "Новая волна", може да бъдат включени в черния списък във връзка със събитията в и около Украйна. В интервю за латвийското радио външният министър направи връзка между действията си и ситуацията в Украйна. "Това са хора, които са достатъчно известни в Латвия", казал Ринкевич. Според неговите думи, ако руските културни дейци вече се намирали в Латвия, им се налагало да напуснат територията на прибалтийската република.
"Шоу с арести и действия на полицията за изгонването на тези лица няма да има в никакъв случай", допълнил министърът.
Ринкевич добави, че във връзка с украинската криза според него е неуместно провеждането на фестивала тази година в Юрмала. Подобна позиция има и министърът на културата на Латвия Даце Мелбарде. Тази година 13-ият международен фестивал за млади изпълнители на поп музика "Новая волна" ще се проведе в концертната зала "Дзинтари" от 22 до 27 юли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар