3.07.2014 г.

Над 200 000 са приходите на старозагорската опера

Приходите от 108-те спектакъла на Старозагорската държавна опера за отиващия си творчески сезон, с 87 повече от миналия, са 213 940 лв срещу 171 280 лв. в предния сезон, а продадените билети - 31 307 броя, с 5981 билета повече от миналия сезон.
Трупата има 7 премиери в различни жанрове, гастроли на сцените на Националния дворец на културата, на Софийска опера и балет, на Националния младежки театър, в много градове на страната. Тези цифри и факти дадоха основния на шефа на оперната трупа Петко Бонев да определи творческия сезон като успешен пред новоучредения обществен съвет.
В състава на този съвет от приятели и меценати влизат бивши оперни артисти, представители на бизнеса, директори на учебни заведения, общественици. На първото си заседание те са били единодушни, че новия сезон трябва да мине под знака на един знаменателен юбилей - 90 години от създаването на Старозагорската опера. На нея ще бъдат посветени и летният музикален фестивал „Августа Траяна", който постоянните дъждове през юни, изместиха принудително в началото на септември, както и традициония фестивал за оперно и балетно изкуство в късната есен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар