3.02.2012 г.

Деян Донков ще е водещ на предаването „Кастинг”


Актьорите Деян Донков и Ива Гочева са водещите на най-новото риалити шоу - "Кастинг" по БНТ, съобщиха от националната телевизия.
Предаването стартира на 6 февруари в 21,00 часа.
"Предаването ще сбъдне мечтите на всички, които искат да станат част от следващия сериал. Освен да открива нови таланти за родния ефир, то си поставя и сериозната цел да ни преведе по зрелищен и любопитен начин през най-запомнящите се моменти от историята на българското кино от началото до наши дни.
С "Кастинг" ще разберем как се създава магията на седмото изкуство
и как се разгръща истинският актьорски талант", заканват се от БНТ.
Деян Донков е роден през 1974 г. във Видин. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Танковска през 1997 г., а после и магистратура при проф. Крикор Азарян. Първата му роля в киното е на барман в сериала на БНТ "Дунав мост".
Оттогава се е снимал в повече от 15 български и чужди продукции. За изпълнението си в "Емигранти" на Ивайло Христов и Людмил Тодоров получава "Златна роза" на фестивала във Варна през 2003 г. и специалната награда на международната критика ФИПРЕССИ на "София филм фест" през същата година.
На театрална сцена Деян Донков има над 30 роли и множество награди. През 1999 г. получава "Аскеер" за дебют за ролята на Валмон в "Опасни връзки", две години по-късно взима "Икар" за най-добра мъжка роля за Лазар в "Бая си на бълхите", през 2003 г. отново получава "Икар" за най-добра мъжка роля за Платонов в едноименната пиеса, през 2004 г. взима "Аскеер" за поддържаща роля за Беляев в "Месец на село", а през 2007 г. отново е с "Аскеер" за мъжка роля в "Дон Жуан" на Александър Морфов.
Ива Гочева е актриса и продуцент, която живее и работи в Ню Йорк.
Продуцент и изпълнител на една от главните роли във филма Hope and Anchor; участвала е в The Persian Love Cake и Joy de V.
Дете на театъра, в първите години на актьорската си кариера тя е обиколила цяла България с трупата на театрално студио "Камбана" и е изпълнявала главни роли в редица пиеси - от "Крал Лир" до "Дон Жуан се връща от война" на Ото фон Хорват.
В Ню Йорк в продължение на три години тя учи по международната програма на HB студиото на Ута Хаген, където усъвършенства изпълненията си под влияние на режисьора Майкъл Бекет. Работила е със световноизвестни режисьори като Хал Хартли, Мартин де Тура и Михаил Пандурски. През 2010г. Ива Гочева изпълнява ролята на Доротея в руско- българската копродукция "Инкогнито”, под режисурата на Михаил Пандурски. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар