6.02.2012 г.

Нова фентъзи поредица „Заветът на Мефисто” излиза в книжарниците


 Първата книга от новата романтична фентъзи поредица "Заветът Мефисто" на Тринити Фейгън може да намерим по книжарниците от 7 февруари. Тя се нарича "Изкуплението на Аякс".
Приказният сюжет ни запознава със  Аякс - син на Ада, безсмъртен и прикован към Земята завинаги, той е в търсене на изкупление чрез Завета Мефисто.
Това е обещание от Господ, че в душата му ще настъпи спокойствие, ако успее да спечели любов и да отвърне безкористно.  Има обаче един проблем. Само Анаво, потомка на дъщерята на Ева, би била достатъчно чиста по душа, за да се влюби в син на Ада... След хиляди години самота, Аякс най-накрая намира момичето, което винаги е търсил – Саша.
Тринити Фейгън умело преплита библейски и древногръцки сюжети с немски фолклор, за да създаде тъмна и интересна любовна история.
Авторката е носител и на наградата за писатели на романси „Златно сърце”. Въображението й обаче винаги е било увлечено от идеята за живот след смъртта. Намира начин да задоволи своя интерес към въпросите за съществуването на Ада и Рая, проучвайки какво си представят хората и след това създавайки своя собствена митология в дебютния си роман за тийнейджъри „Изкуплението на Аякс”.
Голяма роля за това да се замисли за злото и причината някои хора да са добри по душа, а други – ужасни, изиграва и лична трагедия, която сполетява неин близък. „Доста размишлявах над тъмната страна на човешката природа, дори прочетох книга, наречена „История на Ада”. След това една нощ сънувах историята за група братя, чиято мисия е да унищожават злото в най-чистата му форма. Събудих се с напълно оформена идея в главата и желанието да разкажа историята им”, споделя писателката.
„Изкуплението на Аякс” поставя началото на поредицата „Заветът Мефисто”, описвайки съдбовната любов на първия от братята Мефисто. „Това е една фантастична книга, изпълнена с всичко онова, за което почитателите на паранормалната литература жадуват”, е сред отзивите за нея.
Авторката вече е готова с втората книга от поредицата и се надява да има възможност да напише историята на всеки един от седемте братя Мефисто, дори и на злия гений Ерикс. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар