17.02.2012 г.

Хитовият „Петел с вино” с Финци младши на режисьорът Тил Швайгер прожектират и у нас


Тил Швайгер, Санчо Финци и Томас Зиклер пристигат у нас на 10-ти март, за да представят филма, събрал над 4 милиона зрители „Петел с вино”.
Прожекцията ще е част от 16-ото издание на София Филм Фест. Тил Швайгер е един от най-успешните немски актьори, който успява да пробие в Холивуд и да привлече вниманието на Куентин Тарантино.
Името му се свързва с някой от най-успешните немски продукции от последното десетилетие на ХХ и първото на XXI век. Определят актьора като една от малкото немски звезди в съвременното кино. През 2009 г. три от филмите с негово участие надхвърлят 2 млн. зрители всеки и проучване показва, че няма друг немски актьор през последните 45 години, който да е привлякъл повече публика пред екрана.
През последнините години Тил Швайгер се снима в много американски продукции, които редува с ангажиментите си в Германия. Гледали сме го като сержант Хюго Щиглиц в „Гадни копилета” на Тарантино, като граф Калиостро в най-новата екранизация по „Тримата мускетари”, като нетърпелив татко в една от сюжетните линии на романтичния „Новогодишна нощ”, а скоро може да го видим и в екшън комедията „Шпионски свалки”.
У нас Швайгер ще представи режисьорския си проект „Петел с вино”, където другата главна мъжка роля се изпълнява от българина Самуел Финци.
„Петел с вино“ („Kokowääh”) успа да привлече повече от 4 милиона зрители в Германия и разказва историята на сценариста Хенри, който има проблеми в личния и професионалния си живот. Неочаквано той получава фантастично предложение – да напише сценарий по бестселъров роман заедно с бившата си приятелка Катарина, любовта на живота му.
Точно тогава във всекидневието му нахлува 8-годишната Магдалена, плод на флирт за една нощ. Но не само Хенри е шокиран. Тристан, който в продължение на 8 години е смятал, че е биологичният баща на Магдалена, също трябва да приеме истината...

Няма коментари:

Публикуване на коментар