15.02.2012 г.

Детски „олимпийски” игри в Зарата


В Стара Загора ще се проведат за първи път детски игри Старозагорски олимпийски надежди по повод XXX-те олимпийски игри Лондон – 2012. Те се организират от Инициативен комитет под съпредседателството на Александър Томов и Биньо Чифудов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора.
Игрите ще се състоят под патронажа на първия старозагорски олимпиец Димитър Чифудов, участвал в XVI-ти олимпийски игри Мелбърн – 1956.
Ще бъдат представени 12 спорта: лека атлетика, борба, джудо, самбо, спортна и художествена гимнастика, акробатика, вдигане на тежести, баскетбол, плуване и бойни изкуства. Ще вземат участие близо 250 деца от 18 спортни клуба.
Игрите ще проведат на 18-ти февруари, събота. В 9,00 часа в закрития плувен басейн ще бъдат представени отборите по плуване. Официалното откриване ще се състои от 11,00 часа в спортна зала Берое, (ул. Цар Иван Шишман 60, бивше БСФС).
Настоящите игри нямат за цел да излъчат победители, а да популяризират различните видове спорт. Спазвайки олимпийския принцип за участие, всички деца в спортните игри ще получат грамоти и предметни награди.
Гости на турнира ще бъдат олимпийски, световни шампиони и медалисти, допринесли за спортната слава на Стара Загора.
Първите детски игри ще бъдат открити от кмета на Стара Загора – Живко Тодоров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар