20.01.2014 г.

Откриват обновеното отделение в старозагорския онкоцентър

Днес (20 януари) в 14:30 часа ще бъде официално открито обновеното отделение по лъчелечение в рамките на Комплексен онкологичен център - Стара Загора. То се реализира по проект Модернизиране на отделение по лъчелечение към Комплексен онкологичен център - Стара Загора ЕООД, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007 - 2013 г.
Ще бъде представена новоизградената пристройка на отделението по лъчелечение към онкологичния център в Стара Загора, както и закупеният мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение. Ще бъдат разяснени и възможностите за диагностика и лечение на онко болните в района с новата апаратура и значението на проекта за подобряването на здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.
На събитието ще присъстват кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, д-р Петър Чилингиров - управител на Комплексен онкологичен център - Стара Загора и инж. Веска Узунова - ръководител на проекта. Очаква се сред официалните лица да бъде здравният министър д-р Таня Андреева, която същия ден ще ориса Бебе на годината в Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар