8.01.2014 г.

Работниците в „Ремотекс” чакат съкращения или отново да тръгнат на работа

До три месеца 300 работници от закъсалото финансово ремонтно предприятие „Ремотекс” в Раднево ще бъдат съкратени, предизвестието е депозирано на 30 декември от собственика Сабив Спахиев в Регионалната служба по заетостта – Хасково.
В момента на щат в предприятието са 541 души, които от средата на ноември м.г. са пуснати в платен престой.
Заради системното неплащане на трудовите възнаграждения на „Ремотекс” са наложени три нови наказателни постановления от Инспекцията по охрана на труда, те са връчени на мениджъра Стефан Чорчопов на 3 януари.
Над 30 млн. лвев са задълженията на „Ремотекс” към банки, служители и НОИ, категорични са запознати с финансовата ситуация.
От „Металик” АД пък атакуваха плановете за национализация, тъй като изкупуването на акциите в дружеството било нелоялна конкуренция и фактическо фаворизиране на едно от предприятията в бранша, за сметка на другите.
Сега се носят нови слухове, че в „Ремотекс” ще започнат работа на 20 януари, имало и осигурени поръчки от „Мини Марица изток” за 20 млн. лева. Колко от ремонтчиците ще останат на работа и дали въобще сделката с одържавяването ще стане предстои да видим. Защото многократно е обявявано, че работата ще бъде възстановена от понеделник – но от кой?  

Няма коментари:

Публикуване на коментар