23.01.2014 г.

Казанлък и Стара Загора готови с проекти по инвестиционната програма

Община Казанлък кандидатства с 4 проекта по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
На 20 януари Община Казанлък внесе в областна администрация Стара Загора четири приоритетни проектни предложения за финансиране по Публичната инвестиционна програма на Правителството на Република България „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Проектите са:
Изграждане на нов Музей на розата в парк „Розариум“;
Основен ремонт на бул. „Никола Петков“;
Довършване строителството на нова сграда на Дом № 2 за възрастни хора с деменция в Казанлък;
Ремонт на пътя Казанлък – Енина – Крън – Хаджи Димитрово, в това число и участъците вътре в населените места.
Общата стойност на проектните предложения е 15 млн. лв. В случай, че получат финансиране, проектите на Община Казанлък ще допринесат за решаването на проблеми, трупани с години, и най-вече ще подпомогнат икономическото и социално развитие на Казанлък и района. Проектите ще се изпълняват за период от 1-2 години. Според информация от МФ одобрените проекти ще станат ясни до края на месец февруари.
Община Стара Загора е готова с два проекта за кандидатстване по същата програма. Единият е идеен – за изграждането на многофункционална спортна зала и оформяне на парково пространство на територията на бившите казарми (заложен за финансиране е първия етап от проекта на стойност близо 5 млн.лв ), а другият е за облагородяването на всички междублокови пространства в Стара Загора (на стойност 8,8 млн.лв). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар