13.01.2014 г.

Филмът "12 години в робство" спечели "Златен глобус"

Филмът "12 години в робство" спечели "Златен глобус" за най-добра драма - най-високото отличие на годишните награди за кино и телевизия, връчвани от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд, предаде Ройтерс.
Филмът на режисьора Стив Маккуин разказва действителната история на свободен чернокож мъж, отвлечен и продаден в робство в Америка във времето преди Гражданската война, пише БТА.
В категорията за най-добра комедия или мюзикъл, отличието отиде при продукцията „Американска схема”. Филмът на режисьора Дейвид Ръсел с участието на Крисчън Бейл и Ейми Адамс разказва историята на измамници от 70-те години на 20 век, станали информатори на ФБР, които да му помогнат да
хване политици, замесени в корупционна схема.
"Бруклин 9-9" беше награден със "Златен глобус" за най-добър комедиен сериал, а Алфонсо Куарон беше отличен за най-добър режисьор за филма "Гравитация", съобщи Асошиейтед прес.
"Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм спечели "Великата красота" на режисьора Паоло Сорентино.Леонардо ди Каприо спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си във "Вълкът от Уолстрийт".
За най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал беше награден Майкъл Дъглас за ролята си в "Зад свещника"."Златен глобус" за най-добър актьор в комедиен сериал получи Анди Самбърг за ролята си в "Бруклин 9-9".
Филмите "В обувките на Сатаната" и "Зад свещника" спечелиха "Златен глобус" съответно за най-добър драматичен сериал и за най-добър минисериал, съобщи ИТАР-ТАСС.
Елизабет Мос беше удостоена със "Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал за ролята си във "Върхът на езерото".
Брайън Кранстън получи "Златен глобус" за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си във "В обувките на Сатаната". Ейми Адамс спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в "Американска схема".
Робин Райт получи "Златен глобус" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Къща от карти". Джаред Лето беше награден със "Златен глобус" за най-добър поддържащ актьор за ролята си в "Даласки клуб на клиентите".
Първият „Златен глобус” отиде пък в ръцете на Дженифър Лорънс. Актрисата взе отличието за най-добра поддържаща роля в „Американска схема”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар