7.05.2015 г.

Заралии подкрепиха масово младите лъвчета на стадиона под Аязмото

Българският отбор без шанс да излезе от групите


Над 11 000 заралии и гости на града, сред тях и съвсем скромна група хървати се стекоха на стадион „Берое” при откриването на Европейското първенство за юноши навръх Гергьовден.
Най-голямата част от публиката бяха учениците, които получиха безплатни пропуски. Очакваше се и премиерът Бойко Борисов, но той не дойде на първата среща от „Евро 2015”.
На стадиона под Аязмото отдавна не се беше събирала толкова публика, въпреки че беройци са едни от най-верните фенове. Около час преди откриването продажбата на билети приключи. Нямало, но пък раздаваха безплатно, кой не се разбра, защото в стълпотворението всеки искаше да грабне търсената хартийка и да се нареди на огромните опашки пред входовете. Имаше и строг пропускателен режим, като се проверяваха личните документи. Защо бе необходимо това и защо част от публиката честно си плати двато лева за пропуските, като можеше да влезе гратис?
За програмата по откриването обещаха томбола, фолклорни песни и танци, имюминации и томбола и организаторите изпълниха всичко това. От томболата двама спечелиха топки, оригиналните от първенството, а един късметлия взе чисто нов мобилен телефон. Още десетина човека взеха топки, които футболистите изритаха по трибуните. Ролята на Стилиян Петров като посланик на турнира бе кратка, той обяви старта и пожела успех на участниците.
Хърватите обаче бяха видимо с класа над младите лъвчета и съвсем закономерно вкараха по едно попадение в двете части на мача. Така шансовете заралии отново да подкрепят родния тим са минимални. В нашата група са още отборите на Испания и Австрия, а се класират за следващата фаза само първите два.
Общо 8 мача от УЕФА Eвропейското първенство за юноши ще се играят на стадион Берое до 22 май. Тук ще има и най-много мачове от най-оспорваната група D, където са Италия, Англия, Холандия и Ирландия. За първи път в България се организира първенство от подобен ранг. Това е първото участие на юношеския ни национален отбор от 1991 година насам. Само веднъж в историята, преди цели 56 г., България е домакин на футболни еврофинали (тогава до 19 г.).

Същият ден бе открит футболен терен с изкуствена настилка на стадион Трейс Арена в кв. „К. Ганчев“ в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, Павел Колев - директор на организационният комитет на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, председателят на БФС Борислав Михайлов, Емил Костадинов - член на Изпълкома на БФС , изп. директор на БФС Борислав Попов, заместникът му Антон Попов и Гoшо Гинчев - съветник на министъра на младежта и спорта. 350 000 лв. е  е осигурило спортното ведомство за терена, това е първата инвестиция в спортна инфраструктура на кабинета, съобщи министър Кралев. На него ще провеждат тренировки на участниците по време на Европейското първенство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар