27.05.2015 г.

Роботи и технологии демонстрират в старозагорския музей

Сдружение Заралаб, заедно с приятелите си от великотърновския хакерспейс Невен Боянов и Орлин Димитров представят на 30 май в РИМ Стара Загора интерактивна демонстрация на основите на роботиката. Работещи модели на роботизирана ръка, мобилни роботи и технологии, свързани с компютърното зрение са само част от нещата, които ще видят зрителите. Всеки от гостите – възрастен или  дете, ще има възможност да създаде свой контролер за роботизирано управление с материали, предоставени от организаторите. Ще бъдат демострирани и възможностите за програмиране на микроконтролери и управлението им. Демонстрациите ще се проведат от 10 до 18 часа, при вход свободен!
Лектори са:
Орлин Димитров, студент в магистърска програма по автоматика в ТУ-Габрово, инж. по автоматика, програмист, прави летни училища по роботика в цяла България. 
 Невен Боянов - програмист, изобретател, предприемач. Стартирал дузина успешни бизнеси в България и в чужбина. Понастоящем – собственик на международна ИТ фирма със седалище във Велико Търново, активист от „Клуба на програмистите във Велико Търново“, лектор обикалящ страната с приятели, помагайки на ентусиастите да стартират следващия си невероятен и успешен проект.
Лекцията, демонстрацията и уъркшопа са насочени към всеки с интерес към техниката и роботиката. Не са нужни предварителни знания и подготовка – всичко необходимо са ентусиазъм и любопитство. Организаторите обещават да е интересно и за малки и на големи.
 Hackerspace Zaralab е проект, подготвян повече от година, споделен от хора с обща визия за бързо, ефективно и качествено подобрение на локалната бизнес, социална и демографска среда. Започнал от идеята за обучителен център за високо-квалифицирани кадри и общност за обменяне на знания и информация, проектът е в етап, в който вече адресира набор от многобройни, но точни, идентифицирани цели по пътя към глобалната мисия на (новосъздадената) организация с нестопанска цел ”Заралаб” - Стара Загора като технологичен, иновативен и културен център.

Няма коментари:

Публикуване на коментар