5.05.2015 г.

Kулинарни изкушения включват в билетите на „Севилският бръснар”

„Севилският бръснар“ – жизнерадостната опера на Джоакито Росини, се завръща на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 14 май. След двете си изключително успешни турнета в Пазарджик и Пловдив, при пълни салони и много овации, Фигаро и останалия антураж, ще се раздадат отново за вас в Стара Загора.
Освен добро настроение, смях и овации, екипът на Фигаро е подготвил още едно приятно предложение за идващия спектакъл на 14 май. Поканата към зрители този път е оперно-кулинарна. Всеки закупен билет за „Севилският бръснар“  дава 20% отстъпка от менюто  в  Ресторант „Империя“-Стара Загора във вечерта преди или след спектакъла. Менюто е от италианската кухня и…разбира се от „Империя“ подготвят и изненади! Отстъпката важи срещу представяне на закупен билет от Държавна опера-Стара Загора. Така че пазете билетите си!

На 37 години Джоакино  Росини вече се радвал на славата си на композитор, но никога не изоставил другата си любов – кулинарията. В дома си в Париж давал бляскави „музикални“ обеди, а в съботите 30 избрани гости се наслаждавали на изисканите му блюда. Министрите, посланиците и аристократите от онова време мечтаели да попаднат на неговите великолепни приеми, на които остроумният и щедър домакин угощавал гостите с блюда, измислени от самия него. Маестро Росини вярвал, че висшата кулинария и прекрасната музика са „две дървета от един корен”. През целия си живот той се стремял към постигането на хармония. Преди няколко години в Париж излиза книгата „Росини и грехът на лакомията. В нея са публикувани около 50 рецепти, измислени от Джоакино Росини: Салата „Фигаро” от варен телешки език, канелони (макарони) а ла Росини, световно известното „Турнедо Росини” – пържена телешка изрезка с пастет от гъши дроб и сос от мадейра...и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар