21.05.2015 г.

Детски празник на 1 юни, временни промени в движението на 24 май

Общината в Стара Загора организира флашмоб и уъркшоп по приложни и изящни изкуства за Деня на детето - първи юни.
Празникът ще бъде от 10 часа  в парк „Пети октомври“ . В него ще участват всички желаещи деца с родителите си, както и деца от ДГ № 3, 8 и 17.
В програмата ще участват танцов състав от ЦДГ №24 „Радост“ - лауреати на тазгодишния фестивал „Орфеево изворче“, мажоретки, формация „Маргаритки“ и школа по латиноамерикански танци към Центъра за наука, култура и изкуство.
Малчуганите - гости на празника, ще имат възможност да разучат стъпките на нови танци или да се пробват в добре познатия „Танц на пингвините“, както и да танцуват заедно с по-големите момичета и момчета.
По-креативните ще могат да се изявят в сферата на приложните изкуства, да рисуват и да творят в Детската работилничка в парка, под професионалните напътствия на специалисти.
Каним децата на Стара Загора на празника! Нека в този ден ги направим по-щастливи!
Спира се движението на личен транспорт в централната част на Стара Загора, заради празничното шествие на 24 май.
С оглед безопасността на движението и спазването на реда за провеждане на празничното шествие по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, за времето от 9 часа до 12 часа, когато ще бъде спряно движението:
- по ул. „Хаджи Димитър Асенов”, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. княз Борис”.
- по бул. „Руски”, на пресечката с ул. „Св. княз Борис”, като движението се отклонява по ул. „Св. княз Борис”.
- по ул. „Цар Иван Шишман”, на пресечката с ул. „Генерал Гурко”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко”.
- по бул. „Цар Симеон Велики”,  в отсечката от ул. „Хаджи Димитър Асенов”, до ул. „Св. отец Паисий”, без да се ограничава движението по ул. „Св. отец Паисий”.
Движението на моторни превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието,  по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар