13.05.2015 г.

Младите лъвчета взеха точка в последния си мач на Евро 2015

Юношеските ни национали до 17 години приключиха очаквано участието си на домакинското Евро 2015 - равенство 1:1 с Австрия, още в предварителните групи. Вчера, последният им мач в Созопол беше интригуващ до последния съдийски сигнал, като "трикольорите" могат да съжаляват, че дори не стигнаха до победата. Единственото попадение за България отбеляза Тонислав Йорданов. Талантът от Литекс вкара и на Испания преди дни при загубата с 1:2.
Вчера България имаше още един герой - вратарят Димитър Шейтанов. Юношата на "Левски" блесна под рамката с редица блестящи намеси, след като Александър Димитров му даде шанс, оставяйки на пейката Даниел Наумов. Единственото попадение в мрежата на Шейтанов вкара само Оливер Филип - в 34-ата минута. Изравнителният гол за България падна в началото на второто полувреме. В 43-ата минута Георги Русев пусна пас зад защитата на съперника и Тонислав Йорданов майсторски отбеляза, озовал се очи в очи срещу вратаря Фабиан Ехман - 1:1.
След това талантите ни на два пъти удряха гредите на австрийската врата - първо Матео Стаматов, а след това и Валентин Йосков, като при втората ситуация Павел Головодов направи добавка, но защитник изби топката пред голлинията.
Срещу Австрия момчетата на Александър Димитров изиграха най-силния си мач на Евро 2015, въпреки че след загубите от Хърватия (0:2) и Испания (1:2) стана ясно, че нямат шанс за класиране на 1/4-финалите. Австрийците се нуждаеха от победата, за да продължат. Напред от нашата група излизат Хърватия и Испания. Българите дадоха старт на първенството в Стара Загора, където на Гергьовден стадиона под Аязмото събра рекорден брой публика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар