18.05.2015 г.

Селфи-модата в помощ на литературния туризъм в Града на липите

Знаете ли, че само в област Стара Загора можем да посочим поне 10 конкретни места, свързани с литературната история на България? Някои от домовете, в които са родени или живели големите поети и писатели на България, днес са музеи. Други реституцията върна на наследници, а трети са обречени на забрава и разруха.
Открийте тези къщи на български поети и писатели. Снимайте се и споделете своето селфи във фейсбук. Конкурсът започна на 1 март и завършва на 1 септември 2015. От снимката трябва да е разбираемо с кой от авторите е свързана. Задължително е да посочите къде точно е направено вашето селфи и преди публикуването му да сложите хаштаг  #СелфиСкъщанаПоет…
Къща музей “Гео Милев” – Стара Загора, ул. „Гео Милев” № 37
Къща музей “Пейо К. Яворов” – Чирпан, ул. „Братя Крачолови” № 28
Къща музей “Гео Милев” – Раднево, ул. „Гео Милев” № 3
Литературно-художествен музей “Чудомир” – Казанлък, ул. „Трапезица” № 6
Родната къща на Чудомир” – с.Турия
Къщата на Николай Лилиев – Стара Загора, ул. „Парчевич” № 38
Къщата на Веселин Ханчев – Стара Загора, ул. „Сава Силов” № 41
Мястото, където ще бъде възстановен Музей „Литературна Стара Загора” – бул.”Руски” № 46 (източен вход)
Къщата на Георги Бакалов – Стара Загора, ул. „Руски” № 57.
Мястото, където е била родната къща на Кирил Христов, (паметна плоча) – Стара Загор, ул. „Сава Силов” № 29
Награди ще получат най-сполучливите и оригинални селфита и всички, които успеят да съберат пълната колекция от посочените обекти. Победителите ще бъдат представени на Областната конференция за литературен туризъм през месец септември в Стара Загора.
Инициативата се провежда в рамките на проект “Неутъпкани пътеки до отворени врати”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Вашето участие в конкурса подкрепя инициативата за развиването на литературния туризъм в Старозагорска област.
За конкурса, музеите и литературния туризъм можете да прочетете повече в сайта http://litsz.com и във фейсбук на адрес Музей “Литературна Стара Загора“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар