13.05.2015 г.

Дават пътеводители за първи път Нощ на литературата в Стара Загора

За първи път Стара Загора ще се включи в европейската инициатива Нощ на литературата. Тази вечер от 18 до 22 часа едновременно в десетки европейски градове (включително в 11 у нас) ще се четат откъси от заглавия на съвременни европейски автори, издадени след 2000 година.
В централната част на Стара Загора ще бъдат организирани 7 читателски гнезда, в които актьори или други публични личности ще четат откъси от произведения на австрийски, английски, испански, полски, руски, унгарски и български автори.
Слушателите ще получават печат в специално подготвена за целта брошура-пътеводител и ще се отправят към следващото читателско гнездо. Посетителите могат да се сдобият с брошурата, съдържаща цялостна информация за събитието в Стара Загора с карта и място за печати, от всяко едно читателско гнездо в самата нощ на проявата.
Събралите поне 6 печата участват в томболата с награди, която ще се проведе в 21.30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески".
Този начин на провеждане на инициативата дава възможност на слушателите да се докоснат до литературите на различни страни в Европа в рамките само на една нощ.
Организатор на събитието в града е Община Стара Загора, в партньорство с РБ „Захарий Княжески", Библиотека „Родина", книжарниците „Хеликон" и „Приятели", Антикварна книжарница, Пътуващите книги на „Какво четеш...", ССИК „Различният поглед", СНЦ „Етносвят България" и СНЦ „Руски клуб-Стара Загора".

Няма коментари:

Публикуване на коментар