14.05.2015 г.

Шефът на „Арсенал” стана почетен гражданин на Казанлък

Общинските съветници на Казанлък приеха вчера единодушно със званието „ Почетен гражданин на Казанлък“ да бъдат удостоени Николай Ибушев и Цвятко Цветков. Николай Ибушев е изпълнителен директор на „Арсенал“ АД и общински съветник от групата „Експерти за Казанлък“. Цвятко Цветков повече от 30 години има съществен принос в разработването, управлението и реализирането на общинската политика в сферата на културата, образованието и здравеопазването в Казанлък.
„В живота си имам две каузи – едната кауза е фирмата, чийто изпълнителен директор съм, а другата се нарича обществен живот на Казанлък. Гордея се, че чрез завода, който управлявам и групата съветници в ОбС, съм част от успехите на община Казанлък. Благодаря на всички граждани, които участваха в подписката за моята номинация“, сподели Николай Ибушев.
Съветниците решиха още, за постижения в областта на образованието, за работа с деца и развитие на техните дарби и дългогодишна обществено-полезна дейност, в Почетната книга на Казанлък ще бъдат вписани директорът на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм Рени Червенкова, ръководителят на ВГ „Искрица“ към читалище „Искра“ Стефка Денева, Елена Юлиянова, преподавател в СОУ „Екзарх Антим Първи“, Костадинка Димитрова – председател на Тракийската организация в Казанлък.
„Имаме изключително добра Наредба за символиката на община Казанлък, за именуване и преименуване на обекти с общинско значение и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на община Казанлък, защото тя дава възможност отличията да се връчват приживе, с което да  изразим нашата признателност към достойните хора на Казанлък и да им покажем, че можем да бъдем признателни за всичко, което правят, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Днес, вие, общинските съветници, посочихте истински достойните хора в нашия град за носители на почетните отличия.“  Всички те заслужават това признание, което им засвидетелствахте, каза още кметът на Казанлък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар