13.08.2014 г.

„Престъпен ум” на Крис Картър е новото заглавие на „Ера”

Криминалният роман „Престъпен ум” е новото предложение от издателската листа на „Ера”. Криминалният роман от Крис Картър ще може да се намери в разпространителката мрежа от петък – 15 август.
Шофьор на джип губи управление върху автомобила си и се врязва в паркирана кола. Гледката, разкриваща се от багажника ѝ, е повече от ужасяваща...
Арестуван за двойно убийство е най-близкият приятел на Робърт Хънтър от колежанските години Лусиан Фолтер. Лусиан заявява много убедително, че е само пионка в огромен лабиринт от лъжи и престъпления.
Хънтър е ангажиран да проведе множество разпити със заподозрения. Колкото повече научава, толкова повече се заплита пъзелът. А броят на жертвите расте...
Наяве излизат потресаващи тайни, които никой не би могъл да предвиди. Включително и истинската самоличност на толкова изкусен убиец, за когото дори ФБР не подозират, че съществува... до сега.

За автора:
 Крис Картър е италианец, роден е в Бразилия, завършва образованието си в САЩ, а в момента живее в Лондон. След дипломирането си работи като член на екипа по криминална психология към Главната прокуратура на Мичиган, където разпитва и изучава много престъпници, включително серийни и масови убийци с доживотни присъди.
През 2008 г. започва да пише трилъри, ползвайки опита си на криминален психолог. Първият му роман „Хамелеонът се завръща” от поредицата „Робърт Хънтър” е издаден през 2009 г. и веднага става бестселър. Детективът Робърт Хънтър е от специалният отдел по убийствата в полицията на Лос Анджелис. Заедно с партньора си Скот Уилсън разследват различни случаи на тежки престъпления и серийни убийци.
В произведенията си той успява да съчетае в едно динамиката на Конъли и типичния за Дивър сюжет, изпълнен с неочаквани обрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар