13.08.2014 г.

Бременските музиканти свирят в Града на липите

В края на август младежкият оркестър на провинция Бремен под диригенството на Щефан Гайгер ще посети България, за да изнесе общо четири концерта в градовете Стара Загора, Варна и Бургас, съобщават от немското посолство в София. Ансамбълът, който се състои от около шестдесет млади музиканти, ще изпълни в оперните театри на тези градове Първия концерт за пиано на Пьотр Чайковски и Петата симфония на Лудвиг ван Бетовен и с участието на варненския пианист Юлиян Горус.
Младите немски музиканти очакват с особено нетърпение и съвместната работа с ученици от музикалното училище във Варна, с които ще репетират камерни музикални произведения и ще ги изпълнят заедно пред публика на 30 август във варненската Художествена галерия „Борис Георгиев“.
При това източноевропейско пътуване обаче на преден план няма да бъде само музикалният обмен; също толкова важно за бременските младежи е да се запознаят по-отблизо с културата и хората на България. Затова по време на престоя си в Стара Загора младите немци ще бъдат настанени в семейства на ученици в ГПЧЕ “Ромен Ролан”.
Концертът в Стара Загора е на 2 септември от 20 часа в залата на операта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар