28.08.2014 г.

„Умни спирки” изграждат в Стара Загора

Договорът за изпълнение на проекта „Изработване на проект, доставка, изграждане и въвеждане на информационна система (телематика) в градски транспорт на град Стара Загора” ще бъде поредния контракту който подписва старозагорското кметство.
Избраният изпълнител по Закона за обществените поръчки е пловдивската фирма „ИКОМ“ ООД. Договорът е на стойност 5 730 895 лв. и е част от проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора” по Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013 г.”.
Девет фирми и консорциуми кандидатстваха за обществената поръчка за изработване телематиката по проекта. Една от фирмите беше чешка, имаше и обединения на български с италиански и испански фирми.
„Умните спирки” има в почти всички по-големи европейски градове. Те са снабдени с електронни табла, които имат набор от шрифтове, което дава възможност за изписване на кратък текст за вида на превозното средство, номера и маршрутната линия и крайната спирка. Показва се и реален час на пристигане на автобуси или тролейбуси, както и промените, ако има такива. Има и такива с подаване на гласова информация за маршрута и линиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар