18.08.2014 г.

„Беглика фест” атракции и музика от фолклор до джаз

От 21 до 24 август в местността Беглика в сърцето на Баташката планина ще се проведе шестото издание на фестивала за устойчиво развитие и зелени идеи "Беглика фест". Първото събитие е от 2008 г., но фестивала пропусна миналата година.
Този път организаторите обещават да провокират представата на посетителите за "нормално". По този повод са приготвили сцена на дърво, сал-къща за лекции във водата, водни таксита и специална част от програмата, създадена изцяло от публиката. Част от фестивала ще бъде иновативния форум "Метаморфози" - своеобразен "Храм на колективната интелигентност" с участието на над 50 лектори от сферите образование, икономика и култура. Ще има три сцени за музикалната програма, чиято цел е създаване на нови течения в съвременната балканска музика.
"Беглика" е фестивал на свободните, творящите, търсещите, общуващите, споделящите, приключенстващите и учещите. Тяхната идея е да стимулират социална промяна като предизвикват актуалните модели, системи и гледни точки. Събитието създава общност извън времето и пространството на ежедневието, която не се изолира от света, а желае да го промени чрез нестандартни идеи и колективен творчески потенциал. Поставя под въпрос настоящето и търси отговори за бъдещето.
За публиката, на трите сцени ще има най-разнообразна музика - от традиционна фолклорна с гайди и тъпани, през балкански ритми с електронно звучене до всякакви миксове между джаз, пънк, реге, класическа, електронна и още много други видове музика. На алтернативната сцена ще се изявяват музикантите от Bigbanda - обединение на артисти от познати проекти като Popara, Space Dub Jammers, FlyWe2DaMoon, Skiller, Mr.Smiff и много други, които обичат да експериментират между жанровете. За разлика от общоприетите разбирания, че диджеят е "нощна птица", пуска по клубовете и си ляга след изгрева на слънцето, "Беглика фест" предлага и дневна диджей сцена между клоните на боровете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар